Agenda

Children and Young People's Trust Executive Group Meeting
Thursday, 4th August, 2016 9.00 am


modern.gov app available
View upcoming public committee documents on your iPad, Android Device or Windows 10 with the free modern.gov app.

Venue: Westgate, Level 3, Room 3. View directions

Contact: Denise Brown  Governance, Partnership and Projects Officer

Items
Note No. Item

9.00 am

1.

Apologies

2.

Identification of confidential reports and declarations of any conflict of interest

3.

Minutes of the Previous Meeting Held on 17 June 2016 pdf icon PDF 106 KB

For accuracy

3.1

Matters Arising/Action Log pdf icon PDF 53 KB

Action Focussed Discussion

9.10 am
40 mins

4.

Parenting ( family support/child poverty) pdf icon PDF 352 KB

A 15 minute presentation by Andrea Hoyland followed by discussion

Children and Young People's Plan

9.50 am
15 mins

5.

Early Help

(Nina Sleight )

10.05 am
5 mins

6.

Performance highlights and risks against CYP Plan priorities

(Strategic priority leads)

For Discussion

10.10 am
15 mins

7.

Healthy Weight/ Childhood Obesity pdf icon PDF 199 KB

(Rebecca Clarke)

10.25 am
15 mins

8.

Sport and Active Lifestyle Action Plan 2016 - 2018 pdf icon PDF 1 MB

(Place/ Public Health, Julie Tolhurst)

10.40 am
15 mins

9.

Early Support Pathway for Children with Additional Complex Needs

(John Rooke and Anita Mc Crum)   Presentation

10.55 am
30 mins

10.

Child and Adolescent Mental Health Service (CAMHS) referral pathways in Barnsley pdf icon PDF 311 KB

(Kadra Abdinasir, The Children Society Policy Officer)

Updates on Progress

11.30 am
5 mins

11.

Progress on the process for monitoring the outcomes of the Children and Young People's Plan pdf icon PDF 254 KB

(Julie Green)

Standard Agenda Items

11.35 am
10 mins

12.

Barnsley Safeguarding Children Board - highlights of the meeting held on 29 July 2016

(Bob Dyson)

11.45 am
5 mins

13.

Continuous Service Improvement Framework

(Mel John-Ross/ Julie Govan) CONFIDENTIAL(see Supplementary Agenda)

11.50 am
5 mins

14.

TEG Work Programme Review pdf icon PDF 84 KB

(Richard Lynch)

Proposed agenda items

11.55 am
5 mins

15.

Joint TEG/BSCB Meeting pdf icon PDF 141 KB

18 November 2016: 9.30 – 12.30

Draft programme for consideration

12.00 pm
5 mins

16.

TEG Meeting: 6 October 2016 - suggested items

6 October 2016, 9.30 – 12.30

 

Children and Young People’s Plan:

·         Improving education, achievement and employability: Sub-group report and performance highlights (Margaret Libreri)

·         Disabled Children’s Charter six monthly progress report

      (Mel John-Ross)

·         Impact of non-attendance of school – case study on the impact and the services involved (Keren Harben)

·         CYP Plan Strategic Priority Themes performance highlights and risks – issues for escalation (Priority theme leads)

 

Public Health Strategic Priorities to support children, young people and families to make healthy lifestyle choices:

·      Strategic Priority 1 – smoking in young people

(Diane Lee/ Kaye Mann)

·      Strategic Priority 2 – Oral Health (Anita Dobson)

·      Reducing Teenage Pregnancy (Diane Lee/ Emma Pye)

 

Action Focused Discussion:

·      Barnsley Alliance Board Report and Action Plan (Margaret Libreri)

 

For Discussion:

·      Stronger Communities Partnership Action Plan (Wendy Lowder)

 

Standing agenda items:

·      Children’s Workforce Development – update on progress

(Amanda Glew)

·      TEG Terms of Reference/ Partnership Agreement Revision – annual review (Richard Lynch)

·      TEG work programme review (Richard Lynch)

·      Continuous Service Improvement Framework – update on progress (Julie Govan)

·      Barnsley Safeguarding Children’s Board Minutes/ highlights of the last meeting (Bob Dyson)

 

Updates:

·         Think Family (Paul Hussey/ Margaret Libreri)

·           Troubled Families (Andrea Hoyland/ Jayne Hellowell)